HUDEN ER KRAFTFULD

Erkendelsen af, hvor vigtig vores hud er, er det første skridt på vejen mod at passe på den

Kroppens største organ giver meget andet end blot beskyttelse Hudens sensoriske receptorer er ansvarlige for, at du kan mærke nogle af de stærkeste menneskelige følelser.
Din hud er stærk. Hold den sund.

Din hud har styrken til at gøre ham tryg

Direkte hudkontakt med dit barn er livsvigtigt for vækst og udvikling. Når du lægger dit nyfødte barn mod brystet, regulerer varmen fra din hud dit barns kropstemperatur og sænker hjerterytmen. Det styrker immunforsvaret og får dit barn til at blive stærkere og føle sig sikker og beskyttet.

Berøring er vigtigt, når de første følelsesmæssige bånd til forældrene skal knyttes og for at skabe denne unikke, menneskelige erfaring.

David Linden, Professor i neurovidenskab ved Johns Hopkins University

Martha Thomas, forfatter

Din hud har styrken til at skabe en fornemmelse af at høre til

Kram forbedrer kommunikationen mellem mennesker, der holder af hinanden. 

Et kram aktiverer amygdala, som er den del af hjernen, der er ansvarlig for følelsesmæssig læring. Det forbedrer vores evne til at identificere forskellige følelser og dermed lære de mennesker, du holder af, at kende på et dybere følelsesmæssigt niveau. Det opbygger en følelse af sikkerhed mellem dig og dit nærmeste personlige netværk.

Følesansen mindskes måske med alderen, men jeg vil våge den påstand, at virkningen af berøring øges.

Daniel Reingold, President og CEO for RiverSpring Health

Din hud har styrken til at forvandle stress til ro

Personer, som oplever regelmæssig direkte hudkontakt er mindre stressede og nervøse. 

Fysisk kontakt med vores kære gør, at stressede mennesker får et mere positivt syn på sig selv, fordi der frigives oxytocin i hjernen, som øger tilliden og gør dem mere rolige. Massage er en effektiv måde at bekæmpe stress på, da det øjeblikkeligt skaber afslapning og beroliger.

Massage er hudens naturlige antidepressive middel.

Daniel Reingold, President og CEO for RiverSpring Health

Din hud har styrken til at knytte livslange bånd

Selv om ufødte børn ikke oplever berøring på samme måde, forstærker kærlig berøring af den gravides mave alligevel de følelsesmæssige bånd og tilknytningen mellem mor, far og barn, da berøring frigiver oxytocin. 

Det er også denne måde, at fædre kan knytte bånd til deres barn på. Gennem fysisk berøring med både mor og barn knyttes familien tættere følelsesmæssigt og fysisk sammen.

Berøring går begge veje. Den person, der giver et kram eller en kærlig berøring, nyder også selv godt af den menneskelige kontakt.

Susan Friedrich, RN Nursing Supervisor