OM HUD

Sådan beskytter du hudens mikrobiom under armene og undgår ubehagelig lugt: naturlige deodoranter til følsom hud

Uanset om det skyldes en lang arbejdsdag eller hård træning i fitnesscentret, har vi alle oplevet lugt under armene. Det interessante er, at lugten ikke skyldes sved, men derimod bakterier i armhulen.

Sved i sig selv lugter ikke. Lugten skyldes hudens bakterier, når de nedbryder de våde hudceller i armhulen.

Dr. Zac Handler

Sådan beskytter du hudens mikrobiom under armene og undgår ubehagelig lugt: naturlige deodoranter til følsom hud

Vores hud er dækket af bakterier, hvoraf nogle er meget gavnlige for os, mens andre ikke er. Alle disse bakterier og de andre millioner af mikroorganismer, der lever på huden, kaldes hudens mikrobiom.

Hudens mikrobiom og huden under armene

Som nævnt, er vores hud dækket af både gavnlige bakterier og skadelige bakterier, og nogle af disse bakterier er særegne for forskellige dele af kroppen som for eksempel armhulerne. For at holde huden sund skal hudens mikrobiom være afbalanceret og sund. De skadelige bakterier er ikke kun årsag til kropslugt, de kan også forårsage sensitivitet og irritation. Det sker, når du har for mange af de skadelige og for få af de gavnlige bakterier. Det er derfor vigtigt, at du skaber en god balance og vælger de rigtige løsninger til dig selv, hvilket blandt andet kan være en deodorant til følsom hud eller en deodorant uden kemikalier.

Derfor er de gavnlige bakterier vigtige

De gavnlige bakterier er nødvendige for at holde huden under armene sund. De er en del af din første forsvarslinje mod udefrakommende aggressorer. De forhindrer også de skadelige bakterier i at få grobund, hvoraf nogle kan medføre inflammation af huden, hvilket igen kan resultere i sensitiv og irriteret hud. Derfor vil du helt sikker gerne pleje hudens gavnlige bakterier, og du overvejer måske endda at bruge en speciel mikrobiom-deodorant.

Beskyt hudens mikrobiom og undgå kropslugt

Du har måske brugt en almindelig deodorant eller antiperspirant, hvilket selvfølgelig er rigtig godt. De hjælper med at holde lugten under kontrol, men de passer ikke altid på hudens mikrobiom. Sanex har et nyt sortiment af deodoranter med en speciel formel med et patenteret præbiotisk kompleks. Det modvirker irritation, passer på de gavnlige bakterier på huden og bekæmper dem, der forårsager dårlig lugt.

Hvilken deodorant skal du vælge?

Hvis du er på udkig efter en aluminiumsfri deodorant, kunne du eventuelt overveje Sanex BiomeProtect Dermo Anti-irritation Deodorant Spray eller Roll On. De bekæmper de bakterier, der forårsager dårlig lugt, samtidig med, at de passer på de gavnlige bakterier. Begge beskytter dig i op til 48 timer og gør en stor indsats for, at din hud kan være så sund som muligt og yde sit bedste.

Kilder

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26855863/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25077920/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31190339/