OM HUD

Hvorfor har du tør hud, og hvordan kan du tilføre fugt?

Der er rigtig mange faktorer, der kan påvirke balancen i hudens mikrobiom. Fra alt, hvad vi kommer på huden, til forurening og endda sollys. Derfor er det vigtigt, at holde den sund og beskytte den. Her handler det blandt andet om at tilføre fugt, men også om at udnytte hudens naturlige fugt, så du ikke får tør hud. I denne artikel forklarer vi, hvad hudens mikrobiom er, og hvilken rolle det spiller i forhold til hydrering. Vi kigger også på, hvad der hjælper på tør hud.

Hvorfor har du tør hud, og hvordan kan du tilføre fugt?

Hvad er hudens mikrobiom?

Der findes masser af mikroorganismer på din hud, og det kalder man hudens mikrobiom. Mikrobiomet er en del af hudens naturlige beskyttende øverste lag. Disse mikroorganismer består af gavnlige bakterier og skadelige bakterier, men der skal altid være en balance, så din hud kan forblive sund. Nogle gange, hvis du ikke passer godt nok på hudens mikrobiom, kan du opleve, at du får tør eller meget tør hud. Men bare rolig, der er forskellige måder, du kan passe på mikrobiomet på og dermed sætte en stopper for tør hud.

Hvordan påvirker mikrobiomet hudens hydrering?

Huden er et fantastisk organ. Den fungerer som en barriere mod alle mulige slags aggressorer, der kan være skadelige. Det holder også på den naturlige fugt, som får din hud til at se sund ud og føles sund.

En del af hudens forsvarssystem er hudens mikrobiom, som skal være afbalanceret. Du spekulerer måske på, hvad der er årsag til tør hud, og hvordan du slipper af med tør hud. Der er mange grunde til, at du kan opleve meget tør hud. En af dem er ubalance i hudens mikrobiom. Et sundt mikrobiom er forskelligartet og er med til at regulere og holde styr på huden. Når du holder det sundt og passer godt på det, kan det forebygge eventuel tør hud.

 

Hydreret hud får et sundt mikrobiom til at trives. Tør hud fører til overproduktion af problematiske bakterier, der resulterer i betændelse. Dermed mangler den fordelene ved et sundt mikrobiom.

Dr. Zac Handler

Sådan beskytter du hudens mikrobiom og forebygger tør hud

Det er nemt at beskytte de gavnlige bakterier på huden med Sanex. De har udviklet et nyt produktsortiment, som de kalder Sanex BiomeProtect. Sortimentet er skabt af eksperter med det formål at styrke hudens barriere og holde på dens naturlige fugt for at behandle tør hud. Formlen indeholder et patenteret præbiotisk og postbiotisk kompleks, der fremmer de gavnlige bakterier, bekæmper de skadelige og samtidig styrker hudens naturlige barriere og hydrering.

Hvis du oplever tør hud eller endda meget tør hud, som kan skyldes ubalance i hudens mikrobiom, kunne du prøve Sanex BiomeProtect Dermo Moisturising Body Wash. Den er udviklet til at booste den naturlige hydrering af huden, samtidig med at den styrker mikrobiomet – hudens første forsevarslinje.

Måske har du tør hud og derfor brug for lidt ekstra hjælp til at holde den fugtig. Du kunne eventuelt prøve Sanex BiomeProtect Atopicare Oil Repair. Det er en brusebadsolie helt uden sulfater. Den er sammensat til at rense huden, samtidig med at den genopbygger hudens naturlige barriere. Formlen hjælper med at lindre kløende hud, men også med at bekæmpe eksemudbrud på grund af tør hud.

Hvor effektivt er et forbedret mikrobiom i forhold til tør hud?

Sanex har gennemført en række forbrugerundersøgelser for at finde ud af, hvad forbrugerne synes om de nye Sanex BiomeProtect produkter. Responsen har været overvældende positiv. Deltagerne i undersøgelsen følte, at produkterne mindskede følelsen af tør hud, og at det endda føltes, som om Sanex BiomeProtect efterlod et tyndt fugtlag på huden.

Hvis du oplever tør hud, kan det skyldes mikrobiomet, så det er vigtigt at holde det sundt og skabe balance med de rette produkter.

Kilder

https://www.mindfood.com/article/everything-you-need-to-know-about-your-skins-microbiome/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33026777/