OM HUD

Er præbiotika og postbiotika gode for hudens immunforsvar?

Det føles fantastisk at have sund hud. Den er blød, velnæret og en fornøjelse at røre ved. Men der er meget mere ud over, hvordan den føles. Din hud og dit immunforsvar er forbundet via hudens mikrobiom. Derfor er det så vigtigt, at du passer på den og gør den til en del af din daglige personlige hygiejnerutine. Læs videre for at få mere at vide om hudens mikrobiom, og hvordan du passer på det.

Er præbiotika og postbiotika gode for hudens immunforsvar?

Hvad er hudens mikrobiom?

Millioner af forskellige mikroorganismer lever på vores hud blandt andet svampe, mider og flere end 1000 forskellige bakteriearter – det er hudens mikrobiom. Tilsammen udgør de en del af hudens immunforsvar, og de kan opdeles i gavnlige bakterier og skadelige hudbakterier. De gavnlige bakterier forhindrer de skadelige i at få grobund og skabe hudproblemer. Derudover hjælper de immunsystemet med at genkende de skadelige bakterier og holde dig sund. Et afbalanceret mikrobiom er et sundt mikrobiom, som fungerer som din første forsvarslinje mod udefrakommende aggressorer.

Hvordan kan præbiotika og postbiotika gavne?

Der er nogle få måder at holde hudens mikrobiom sundt på. Du kan blandt andet gøre det gennem postbiotisk og præbiotisk hudpleje. Præbiotika er med til at fremme væksten af de gavnlige bakterier, alt imens de angriber forskellige skadelige bakterier – for eksempel dem, der forårsager irritation og lugt. Postbiotika kan hjælpe med at hæmme inflammation og bevare en stærk hudbarriere. De hjælper også med at holde din hud naturligt hydreret.

Brugen af præ- og postbiotiske ingredienser til at opretholde et sundt mikrobiom kan derfor mindske risikoen for, at ikke-gavnlige bakterier overtager huden.

Dr. Zac Handler

Sådan kan Sanex optimere hudens mikrobiom

Sanex har udviklet et nyt sortiment af produkter, som er skabt af eksperter med det formål at holde hudens mikrobiom sundt. Hele sortimentet indeholder et patenteret præbiotisk og postbiotisk kompleks, der nærer hudens gavnlige bakterier og angriber de skadelige. For det første indeholder formlen et præbiotika, der kaldes inulin, som udvindes af agaveplantens rødder. Inulin fremmer væksten af gavnlige bakterier og hæmmer de sygdomsfremkaldende bakterier. For det andet indeholder formlen et såkaldt smartbiotika, der udvindes af portulakurtens rødder. Det kaldes butyloctanol og angriber de bakterier, der forårsager lugt. For det tredje indeholder formlen et postbiotika, der hjælper med at holde huden stærk og hydreret.

Disse produkter skal du bruge

Sanex har nu et bredt sortiment af produkter, der indeholder et patenteret præbiotisk og postbiotisk kompleks. Du kunne måske have lyst til at prøve Sanex BiomeProtect Dermo Pro Hydrate Shower Gel eller Foam Bath, som styrker hudens barriere og booster dens naturlige hydrering, så din hud føles blød, glat og sund. Sanex BiomeProtect Micellar Soothing Shower Gel er udviklet til nænsomt at rense huden og lindre tør hud. Det indeholder også omega-3 for ekstra pleje af huden.

Uanset hvilket Sanex-produkt du bruger, så ved du, at du gør en stor indsats for, at din hud kan være så sund som muligt og yde sit bedste .

Kilder

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32560310/