OM HUD

Hvad er følsom hud, og hvordan ved jeg, om jeg har følsom hud?

På et eller andet tidspunkt i livet vil du sandsynligvis opleve, at du har følsom hud. Det er mere almindeligt, end du måske tror. Mange mennesker lider af følsom hud. Der kan være flere årsager til følsom hud. Én af dem er ubalance i hudens mikrobiom. Fortsæt med at læse, og få mere at vide om følsom hud, og hvad du kan gøre for at lindre symptomerne.

Hvad er følsom hud, og hvordan ved jeg, om jeg har følsom hud?

Hvad er hudens mikrobiom?

Der lever over 1000 forskellige mikroorganismer på vores hud. Men bare rolig, det er normalt og faktisk godt for din huds sundhed. Alle disse mikroorganismer kaldes hudens mikrobiom. Nogle af dem er gavnlige bakterier, mens andre er skadelige. Det er meget vigtigt for sund hud at opretholde et afbalanceret mikrobiom.

Er følsom hud en hudtype eller en tilstand?

Vi ved alle, at der er forskellige hudtyper – normal, tør og kombineret hud – så du tænker måske: "Hvad er følsom hud?" Følsom hud er oftest et symptom på en hudlidelse. Du er måske ikke engang klar over, at du har følsom hud, indtil den reagerer på et kosmetisk produkt. Følsom hud kan skyldes en række forskellige faktorer såsom tør hud og eksem (atopisk dermatitis). Disse lidelser kan nogle gange opstå på grund af ubalance i hudens mikrobiom.

Hvordan påvirker mikrobiomet hudens hydrering?

Når mikrobiomet er i ubalance, kan nogle af de skadelige bakterier føre til betændelse og tørhed – som igen kan føre til følsom hud. Derfor er det vigtigt, at mikrobiomet holdes sundt, og at hudens fugtighed opretholdes. Der er nogle nemme måder at opretholde et optimalt niveau for mikrobiomet og de gavnlige bakterier og på den måde undgå følsom hud.

Sådan beskytter du hudens mikrobiom og forebygger følsom hud

Det er nemmere, end du måske tror, at beskytte hudens mikrobiom og dermed være med til at forebygge følsom hud. Sanex BiomeProtect er et nyt sortiment af produkter, som er skabt af eksperter med netop dette formål. Produktsortimentet, der kan blive en del af din daglige rutine, omfatter produkter, som er specielt udviklet til følsom og hyperallergisk hud. Du har måske lyst til at prøve Sanex BiomeProtect Dermo Sensitive Body Wash, som plejer de gavnlige bakterier på huden og bekæmper de skadelige. Samtidig bliver din hud mere modstandsdygtig over for udefrakommende aggressorer og mindre tilbøjelig til at blive tør efter brusebadet. Kropssæben er også udviklet til at pleje følsom hud.

Ud over at reducere kløen og forbedre hydrering menes det, at tilføring af fugt til huden hos personer med 'følsom hud' forebygger ubalance i mikrobiomet

Dr. Zac Handler

Hvis du engang imellem føler, at din hud bliver irriteret, kunne det måske være en god idé at prøve Sanex BiomeProtect Dermo Hypoallergenic Body Wash. Kropssæben er sammensat af eksperter med det formål at pleje mikrobiomet og nænsomt rense følsom hud, samtidig med at det naturlige forsvar får et boost. Produktets avancerede formel plejer de gavnlige bakterier og angriber de skadelige. På den måde styrkes hudens barriere, og risikoen for irriteret hud mindskes.

Når disse Sanex-produkter indgår i din daglige hudplejerutine, er de med til at forebygge følsom hud og holde den sund, så du kan føle dig bedre tilpas.

Kilder

https://www.nature.com/articles/srep36062

https://www.healthline.com/health/skin-disorders/sensitive-skin

https://www.mindfood.com/article/everything-you-need-to-know-about-your-skins-microbiome/