Mænd

Hudplejetips: Derfor bør alle mænd bruge fugtighedscreme

En fugtighedscreme bør være del af enhver mands skønhedspleje. Cremen skal mætte tør hud, udglatte rynker og få huden til at føles behagelig. Læs videre for at se, hvordan ekstra fugt kan gøre, at du føler dig godt tilpas og ser bedre ud.

Fugtighedscreme til mænd: Derfor er det vigtigt

Efterhånden som vi bliver ældre, begynder kollagen og elasticiteten i vores hud at forsvinde – det vil sige de proteiner, som er ansvarlige for at hydrere huden og give huden dens fyldige og glatte udseende. Når det sker, vil du opleve flere og flere aldringstegn såsom slaphed, fine linjer og rynker. Heldigvis kan du hjælpe huden med at erstatte noget af den tabte hydrering ved daglig påføring af fugtighedscreme. Dette ekstra skud af fugt er også med til at forhindre aldringstegn.

Hudplejetips: Derfor bør alle mænd bruge fugtighedscreme

Fugtighedscreme kan beskytte mænds hud mod miljømæssige påvirkninger

De forskellige årstider og luftfugtigheden kan også påvirke hudens fugtniveau. Om vinteren udsættes huden for både meget lave temperaturer udenfor og opvarmning indenfor – begge dele kan udtørre huden. Ved at påføre den rette fugtighedscreme hver morgen og aften er det med til at bevare huden blød og smidig.

Derudover kan frie radikaler, der udvikles i det omgivende miljø, såsom forurening og solens UVA- og UVB-stråler forårsage dybe strukturelle skader i huden, hvilket fremskynder den naturlige nedbrydning af kollagen. Det er derfor vigtigt, at du bruger en fugtighedscreme med UVA- og UVB-beskyttelse til ansigtet året rundt (UVA-stråler kan beskadige huden, selvom det er overskyet og gråt udenfor). Jo højere SPF, desto mere beskyttet er du, og desto bedre vil din hud se ud over tid. Du skal også se efter formuleringer, som indeholder antioxidanter, såsom C-vitamin, da de er med til at beskytte huden mod skader, som skyldes frie radikaler.

Find den rette fugtighedscreme, som passer til dig

Det er vigtigt, at du finder en fugtighedscreme, som passer til din hudtype. Tør hud kræver en creme rig på lipider og milde ingredienser såsom sheasmør og glycerin, mens du til mere fedtede hudtyper bør vælge en let vandbaseret formulering med en mat finish. Dette er med til at kontrollere mængden af hudfedt og tilstopning, især hvis du har tendens til udbrud.

Sådan holder fugtighedscremer til mænd kroppen hydreret

Det er selvfølgelig ikke kun dit ansigt, som har brug for fugt. Huden på kroppen kan også blive tør. Du kan modvirke dette med fugtende showergels såsom Sanex’ Dermo Revitalising Shower Gel, som indeholder hudolier, der genopretter hudens naturlige fugtbalance. Brug derefter en let fugtighedscreme såsom Sanex’ Zero% Sensitive Skin Body Moisturiser efter badet om morgenen.

DEL DENNE ARTIKEL

RÅD FRA EKSPERTER

RÅD FRA EKSPERTER

Dr Zac Handler

Brug i stedet produkter med få ingredienser specialudviklet til følsom hud.