Hudtyper

Hudplejetips: Hvad er forskellen på tør og dehydreret hud?

Hudens behov ændrer sig konstant, og alt omkring os, fra vind og vejr til immunsystemet, kan påvirke huden. Et almindeligt problem, som påvirker alle hudtyper, er dog dehydrering – et problem, som ofte forveksles med tørhed. Men hvordan kan du se forskel på dehydrering og tørhed og sikre, at du giver huden den nødvendige pleje?

Hvad er årsag til tør hud?

Tørhed er en hudlidelse, der skyldes miljøet såsom sol, forurening og fugt – og nogle gange er det genetisk. Mere tørre hudtyper har ofte en svagere beskyttende barriere, som har svært ved at holde på fugten og de vigtige lipider, som er med til at hydrere huden. Du vil måske opleve, at tør hud ikke absorberer fugtighedscremer så godt (så mere righoldige formuleringer er nødvendige), og at huden ofte føles stram, er mat og kedelig.

Hudplejetips: Hvad er forskellen på tør og dehydreret hud?

Dehydrering er ikke en hudtype, men en bivirkning, der skyldes mangel på væske i kroppen. Du kan ofte se, om din hud er dehydreret ved den måde, den absorberer et produkt: Dehydreret hud absorberer nemt fugtighedscreme og føles, som om den har brug for mere. Huden vil måske også føles stram, når du kommer ud af badet, og den ser kedelig og grå ud.

Pleje af dehydreret hud

Det er vigtigt at give dehydreret hud den fugt, som den har behov for, for at beskytte den mod skader. Når du har konstateret, at din hud er dehydreret, kan du bruge en passende fugtighedscreme eller lotion for at tilføre fugt. Du bør også drikke seks til otte glas vand hver dag for at hydrere huden indefra.

De Bedste Fugtighedscremer Og Hudplejeprodukter

Pleje af tør hud

Sanex’ Zero% Dry Skin Shower Gel er med til at holde din hud fugtet og sund ved hjælp af naturlige fugtighedsgivere og færre kemikalier. Brug derefter en fugtighedscreme såsom Sanex’ Zero% Sensitive Skin Body Lotion til at spærre fugten inde og holde din hud blød og behagelig.

Pleje af dehydreret hud

En god måde at slukke tørsten hos en dehydreret hud på er ved at bruge en fugtgivende badesæbe såsom Sanex’ Dermo Shower Gel. Den er perfekt til både normal og tør hud og er med til at genopbygge hudens beskyttende barriere, samtidig med at den opretholder hudens naturlige pH-balance – som kan svækkes, hvis huden er dehydreret. Brug derefter Sanex’ Zero% Sensitive Skin Body Lotion.

DEL DENNE ARTIKEL

RÅD FRA EKSPERTER

RÅD FRA EKSPERTER

Dr Zac Handler

Hvis du renser huden med skrappe produkter og sæber, fjerner du essentielle fedtstoffer og lipider.