om hud

Sådan tager du hånd om følsom hud: Årsager, behandling og råd om forebyggelse

Hvis du har følsom hud, har du muligvis dage, hvor du føler, at alt fremprovokere en reaktion – fra pollen til solen, husdyr, vaskepulver og selv følelser såsom stress. Og selvom du ikke kan undgå alle udefrakommende faktorer, kan du lindre symptomerne gennem din hudpleje. Her er en guide til pleje af følsom hud og de bedste produkter, som kan være med til at lindre symptomerne.

Sådan tager du hånd om følsom hud: Årsager, behandling og råd om forebyggelse

Kendetegn ved følsom hud

Følsom hud kan forekomme på de fleste områder af kroppen såsom hovedbund, læber, hænder, krop og ansigt og kan komme til udtryk som kløen, ømhed, en brændende eller stikkende fornemmelse samt stramhed. Der kan også opstå rødme og nogle gange ru og hævet hud og udslæt. I de fleste tilfælde mærker du det, før det kan ses.

Årsager til følsom hud

Vores hud beskytter sig selv mod angreb fra omgivelserne (såsom forurening og bakterier) ved hjælp af en beskyttende barriere. Denne barriere hjælper også huden med at forblive hydreret og forhindrer, at for meget væske forsvinder fra kroppen. Når huden bliver følsom, er det tegn på en svækket barriere – enten på grund af indefrakommende faktorer såsom stress og træthed eller udefrakommende faktorer såsom en ændring i dine omgivelser.

Pleje af følsom hud

Selvom du ikke kan kontrollere alt i dine omgivelser, som kan irritere huden, så kan du kontrollere de produkter, som du bruger til at rense og fugte din hud med. Prøv at undgå skrappe eller udtørrende produkter såsom sæbe og parfumerede produkter, da de kan fjerne essentielle fedtstoffer og lipider, som er med til at holde den beskyttende barriere hydreret. Brug i stedet produkter med få ingredienser specialudviklet til følsom hud.

I brusebadet

Rens huden med et mildt produkt såsom Sanex’s Dermo Sensitive Shower Cream, når du tager karbad eller brusebad. Med lactoserum, som gør huden blød og behagelig. Til meget følsom hud kan du også bruge Sanex Zero% Sensitive Skin Shower Gel. Den indeholder hverken farvestoffer eller sæbe og er 100 % fri for duftstoffer og uden allergene parfumestoffer. Brug denne showergel, hvis du har overfølsom hud.

I karbadet

Hvis du elsker et langt karbad, men ikke bryder dig om skumbad, så prøv et mildt alternativ som Sanex’s Dermo Sensitive Bath Cream. Formlen indeholder lactoserum, som er rig på mælkeproteiner og efterlader huden blød og behagelig. Den kan også hjælpe huden med at genoprette dens naturlige pH-værdi. Prøv med et karbad inden sengetid for at lindre kløen og følsomhed.

Under armene

Huden under armene er et område på kroppen, som kan blive meget følsom, især ved høj luftfugtighed eller ekstrem kulde. Hvis du har oplevet deodoranter, som gør huden under armene rød og følsom, skal du skifte til en mildere deodorant såsom Sanex’ Zero Sensitive Roll On. Den beskytter mod lugt i op til 24 timer, men indeholder ikke aluminiumchlorhydrat eller ethanol.

Krop

Følsom hud behøver fugt for at kunne reparere den beskyttende barriere og erstatte lipider. Så når du træder ud af badet, skal du bruge en fugtighedscreme uden duft til hele kroppen. Sanex’ Zero% bodylotion til følsom hud har en hurtigt absorberende, enkel formulering beriget med naturlige fugtgivende ingredienser, men uden farvestoffer eller duftstoffer. Det efterlader din krop hydreret, og den føles behagelig uden at være fedtet. Brug denne lotion hver dag for at afhjælpe overfølsomhed.

Hænder

Følsom hud på hænder er meget almindeligt, så det er vigtigt at fugte og beskytte dine hænder hver dag. Brug handsker, når du vasker op eller gør rent, og brug en håndcreme, hver gang du har vasket hænder. Sanex’ Zero% Sensitive Skin Moisturising Hand Cream indeholder ingen farvestoffer eller duftstoffer og er sammensat med naturlige fugtgivende ingredienser, som er perfekt til meget følsomme hænder.

DEL DENNE ARTIKEL

RÅD FRA EKSPERTER

RÅD FRA EKSPERTER

Dr Zac Handler

Følsom og meget følsom hud behøver en mild rensecreme eller micellar vand fremstillet af få ingredienser.