om hud

Sådan tager du hånd om fedtet hud: Årsager, behandling og råd om forebyggelse

Hvis du har fedtet hud, bekymrer du dig nok mest om hudorme, synlige porer og udbrud. Du oplever måske også, at din makeup ser fantastisk ud, når du lige har lagt den, men at den forsvinder i løbet af dagen, og at din hud skinner på billeder. Lyder det bekendt? Vores guide kan hjælpe dig med at forstå, hvad meget fedtet hud har brug for, og hvordan du kan finde den hudplejerutine, der passer bedst til dig.

Hvad kendetegner fedtet hud?

Fedtet hud ser ofte fedtet ud og skinner, især i T-zonen (pande, næse, hageparti og ryg). Porer kan også være store og synlige og blive tilstoppet med synlige hudorme. Du har muligvis også tendens til at slå ud på fedtede områder i ansigtet og på kroppen.

Hvad skyldes fedtet hud?

Ifølge en undersøgelse, The Irritancy of Soaps and Syndets, gennemført af D.D. Strube og G. Nicoll, skyldes fedtet hud en overproduktion af hudfedt på hudens overflade – et naturligt stof, som udskilles fra kirtlerne, og som er med til at holde huden sund. Foruden at reducere væsketab fra vores hud, hjælper hudfedt også med at beskytte mod bakterier og svamp. Talgkirtlerne øger produktionen af hudfedt i puberteten. Det gør, at huden bliver mere fedtet, og porerne tilstoppes. Hormonelle ændringer, gener og stress kan også medføre fedtet hud.

“Fedtet hud giver fedtede hudceller, som kan tilstoppe porer og fører til akne,” siger hudlæge Dr. Zac Handler. ”Dette forekommer i puberteten, hvor der sker en markant stigning i kønshormoner såsom testosteron og progesteron. Under en graviditet stiger mængden af progesteron, hvilket medfører en øget produktion i talgkirtlerne og en tendens til akne og udbrud.

Undgå for megen parfume eller udtørrende kar- eller brusebadsprodukter, og erstat dem med blødgørende cremer og badeprodukter.

Dr Zac Handler

Sådan tager du hånd om fedtet hud: Årsager, behandling og råd om forebyggelse

Råd om hudpleje af fedtet hud

Rensecremer til ansigtet

Selvom det ikke er skadeligt at have fedtet hud, findes der produkter, som kan hjælpe dig med undgå det. Det omfatter blandt andet rensecremer med en høj pH-værdi på 9 eller milde sæber. Vær påpasselig med at rense dit ansigt for meget, da det kan give tør hud. En eller to gange om dagen er nok til at holde fedtniveauet i skak.

Vi anbefaler også at undgå skrappe produkter eller produkter med duftstoffer såsom fysiske skrubbemidler, da de kan føre til, at kirtlerne producerer mere hudfedt. Se efter rensecremer, som indeholder nænsomme kemiske skrubbemidler såsom salicylsyre og glykolsyre, da de understøtter hudens egen naturlige proces og reducerer tilstopning og fedtet hud. Naturlige tonere indeholder antiinflammatoriske ingredienser såsom hamamelis, som også er med til at forbedre hudens udseende.

Kropssæber

Hvis du har områder med fedtet hud på kroppen, skal du følge de samme principper, som når du renser ansigtet, det vil sige vaske kroppen med en mild sæbe hver dag. Sanex’ Dermo Radiance Shower Gel er velegnet til fedtet hud, da den er sammensat med et frugtsyrekompleks med en mild eksfolierende virkning. Dette hjælper hudens egen fornyelsesproces, samtidig med at det fugter huden og genopretter hudens naturlige pH-værdi.

Sanex’ Dermo Micellar Purifying Cleansing Gel er et fantastisk produkt, da det kan bruges til både krop og ansigt. Den renser huden, fjerner fedt og urenheder og efterlader huden ren, hydreret og afbalanceret. Sørg for at skabe balance i huden hver dag.

DEL DENNE ARTIKEL

RÅD FRA EKSPERTER

RÅD FRA EKSPERTER

Dr Zac Handler

Undgå for megen parfume eller udtørrende kar- eller brusebadsprodukter, og erstat dem med blødgørende cremer og badeprodukter.