Sund hud

Hudplejetips: Derfor bør du tilføje bodylotion til din hudplejerutine

Du bruger sikkert fugtighedscreme i ansigtet hver morgen, men hvad med kroppen? Huden på kroppen har også behov for ekstra fugt, så den føles og ser godt ud hver dag hele året. Sådan skal du bruge fugtighedscreme og fem grunde til, at du skal tilføre din hud fugt hver dag.

1. Den er med til at holde huden blød og fugtet – selv midt om vinteren

Huden bliver udsat for mange udfordringer om vinteren. Den ekstreme temperaturforskel – overgangen fra kulden udenfor til opvarmede rum indenfor – kan udtørre huden og gøre den mere følsom. Daglig påføring af fugtighedscreme kan dog holde din hud glat og fugtet året rundt. 

Daglig påføring af fugtighedscreme kan holde din hud glat og fugtet året rundt.

Dr Zac Handler

Hudplejetips: Derfor bør du tilføje bodylotion til din hudplejerutine

2. Påføring af fugtighedscreme kan forebygge eksemopblussen og holde overfølsomhed i skak

Ifølge National Eczema Association ”er fugtighedscremer en vigtig supplerende behandling af en række hudlidelser”. Det skyldes den måde, hvorpå fugtighedscremer er med til at spærre væske inde i huden, hvormed dens naturlige barrierefunktion styrkes. Formler, som indeholder lipidmolekyler (også kaldet ceramider) er særligt virksomme, da de genopbygger barrierefunktionen og gør, at huden føles behagelig. ”Fugtighedscremer er vigtigt for de mænd og kvinder, som har tendens til tør eller sprukken hud, når en sund hudbarriere skal opretholdes,” siger Dr. Zan Handler. ”Produkter med ceramider er sammensat til at genopbygge manglende lipider i huden”. Påføres hele kroppen få minutter efter et brusebad eller karbad for at forebygge udbrud.

3. Påføring af fugtighedscreme er en afslappende, daglig aktivitet

Vi ved alle, at en smule selvforkælelse kan få os til at føle os godt tilpas, og en fugtighedscreme er en enkel måde at få dig til at slappe af efter en lang dag. Påfør din yndlingscreme eller lotion efter et brusebad eller karbad om aftenen, og massér dine arme og ben, hvor spændinger ofte sætter sig. Du føler dig forfrisket, afslappet og dufter skønt.

4. Det får din hud til at fremstå mere fast og blød.

Da huden mister elasticitet og fylde med alderen, bliver det mere og mere vigtigt at holde den hydreret. Påfør din hud en blødgørende fugtighedscreme hver dag. Det er med til at bevare fastheden og elasticiteten. Du kommer til at se godt ud og føle dig godt tilpas.

5. Det er en fantastisk måde at undgå ru områder på fødder og albuer på.

Huden på albuer, knæ og hæle kan blive meget tør, hvis der ikke påføres fugt. Hvis du nemt glemmer at anvende en specialcreme, som f.eks. en hælecreme, hver dag, kan du i stedet bruge din almindelige fugtighedscreme. Selvom en fugtighedscreme ikke er lige så koncentreret som en specialcreme, får disse områder alligevel tilført tiltrængt fugt hver dag. Se, hvordan denne vane gør en stor forskel over tid.

DEL DENNE ARTIKEL

RÅD FRA EKSPERTER

RÅD FRA EKSPERTER

Dr Zac Handler

Daglig påføring af fugtighedscreme kan holde din hud glat og fugtet året rundt.