graviditet

Hudpleje under graviditet: Tør hud under graviditet

”Graviditetsglød” er et udtryk, som bruges til at beskrive en gravid kvindes sunde og varme teint, som skyldes nye hormoner og glæden over den voksende mave. Dette er dog ikke altid virkeligheden, og mange kvinder oplever pludselige problemer såsom tør hud. Hvis dette lyder bekendt, kan du læse videre og få mere at vide om, hvordan du kan forebygge og behandle tør hud under graviditeten.

Årsager til tør hud under graviditet

I forbindelse med en graviditet tærer kroppen på vitale ressourcer, som bruges til at hjælpe babyen med at vokse og udvikle sig. Dette gælder også vand, så hovedparten af det vand, som du drikker, går først til barnet, og kun en del af det bliver tilbage til dig – du kan derfor opleve, at din hud føles tør, og du føler dig mere dehydreret end tidligere.

Sådan kan gravide kvinder forebygge tør hud

Du kan forebygge, at huden tørrer ud under graviditeten, ved at spise mad, der er rig på væske såsom frugt, nødder og grøntsager. Denne slags væske absorberes hurtigere i kroppen og hjælper dig med at forblive hydreret. Du bør ligeledes drikke rigeligt med vand (cirka to liter) i løbet af dagen.

Hudpleje under graviditet: Tør hud under graviditet

En anden årsag til tør hud under graviditet er solskader, som kan forekomme året rundt, selv på overskyede og grå vinterdage. Dette skyldes solens UVA-stråler, som når ind i hudens dybere lag og beskadiger dens struktur samt vigtige proteiner såsom kollagen og elastin. Disse proteiner holder huden blød og hydreret, så når de først er beskadiget, bliver huden mere tør. Under en graviditet bliver en kvindes hud også mere lysfølsom, så du skal sørge for at påføre en teskefuld solcreme hver morgen.

Behandling af tør hud under graviditet

Tør hud under graviditet afhjælpes bedst med meget fedtede cremer, der indeholder meget fugt, og som derfor er med til at genopbygge hudens naturlige barriere. Se efter formler, som indeholder fugtgivende ingredienser såsom hyaluronsyre, niacinamid, glycerin, sheasmør og fedtsyrer, da de er med til at holde på fugten hele dagen. Om aftenen bør du bruge en fed creme, som reparerer og fornyer huden, mens du sover. Du kan også bruge en natmaske med beroligende ingredienser.

DEL DENNE ARTIKEL

RÅD FRA EKSPERTER

RÅD FRA EKSPERTER

Dr Zac Handler

Reducer forekomsten af strækmærker ved at benytte en fed fugtighedscreme morgen og aften på de hudområder, hvor strækmærkerne er mest synlige.