OM HUD

Omfavn og hold dine kære i hånden på en sikker måde

Der er noget magisk ved at putte sig ind til én, du holder af, i sofaen på en kold, regnfuld dag. Og det er dejligt at holde i hånd eller endda at få et stort kram af en ven, du ikke har set i lang tid. Alt dette er positiv berøring og har stor betydning for kroppens hormoner.

Berøringssansen kan aftage med alderen, men berøringens effekt øges.

Daniel Reingold, formand og administrerende direktør, RiverSpring Health

Omfavn og hold dine kære i hånden på en sikker måde

Vi begynder med huden

Det er indlysende, at menneskelig berøring begynder på huden, som er vores største organ. Når en eller anden rører ved dig, giver det et tryk på huden. Det sender et signal til hjernen, som igen sender signaler til forskellige dele af kroppen – og endda organerne. Positiv berøring såsom at kramme eller putte eller at holde en ven i hånden har stor effekt på forskellige dele af kroppen.

Dette får dig til at stresse af

Noget så enkelt som et kram eller at holde i hånd hjælper med at reducere stress. Når du mærker en positiv berøring fra en, du holder af, mindskes mængden af kortisol i kroppen – kortisol er stresshormonet. Faktisk kan berøring være så virkningsfuld, at det har en positiv effekt blot at røre ved en anden persons arm. 

Ud over den beroligende effekt og reducering af stress kan et kram eller det at holde i hånd derudover øge frigivelsen af oxytocin, også kendt som 'puttehormonet', der er med til at skabe tillid. Det ses ofte i miljøer med sunde familieforhold, hvor mennesker er kærlige. 

Positiv berøring og Sanex

Det at kramme og holde i hånd er dejligt og godt for os, og derfor vil du selvfølgelig gerne passe godt på din hud, så du kan have størst mulig glæde af berøring fra et andet menneske. Èn måde at gøre det på er at bruge en håndsæbe, der plejer og beskytter din hud. Du kan eventuelt prøve Sanex Hygiene Protector Liquid Hand Soap, som er med til at pleje, hydrere og genopbygge hudens naturlige pH-balance. Den indeholder også en naturlig antibakterielt ingrediens, som giver ekstra beskyttelse. Vi ved, hvor stærk huden er, og derfor bestræber vi os på at holde den sund.