OM HUd

Sådan styrkes forældre-barn-forholdet

Fra det øjeblik, de bliver født, og gennem alle stadier af livet, ønsker du at stå ved dine børns side, hjælpe og guide dem, nære og trøste dem. Derfor er et sundt forælder-barn-forhold så vigtigt. Det er dette forældreforhold, der udgør rygraden i et stabilt, sundt og kærligt liv – og som hjælper dem med at få succes og navigere i livet.

Berøring er afgørende for at skabe det første følelsesmæssige bånd med forældrene og for den menneskelige oplevelse.

David Linden, professor i neurovidenskab ved Johns Hopkins University
Martha Thomas, forfatter

Sådan styrkes forældre-barn-forholdet

Derfor er et godt forhold mellem forælder og barn så vigtigt

Interaktionen og forholdet mellem forældre og børn er nøglen til børns udvikling både i de yngre og ældre år. Et godt forældreforhold og en god tilknytning til familien fremmer dit barns fysiske, følelsesmæssige og sociale udvikling. Det lægger også grunden til dit barns personlighed, valg i livet og almindelige opførsel. Her er blot et par fordele ved et positivt forælder-barn-forhold:  

  • Børn har større mulighed for at udvikle gode forhold til andre mennesker gennem livet
  • Dine børn lærer at arbejde igennem deres følelser i pressede og svære situationer
  • Det fremmer den mentale, sproglige og følelsesmæssige udvikling  
  • Det lægger grunden til bedre sociale og akademiske kompetencer 

Måder at styrke forælder-barn-forholdet

Hver enkelt forælder har sin egen måde at være forælder på, hvilket også ændrer sig fra barn til barn. Det er fuldstændigt normalt. Men der er særlige måder, som du kan styrke dit forhold mellem forælder og barn på. Nogle af dem er:

  • Fortæl dine børn, at du elsker dem
  • Leg med dine børn – det er med til at udvikle en række færdigheder
  • Giv dig tid til at lytte til og tale med dine børn uden at blive forstyrret
  • Positive fysiske berøringer kan få dine børn til at føle sig elskede og trygge  

Leg i badet og forælderforholdet

Styrken ved leg i badet tages nogle gange for givet. Babybadetid og børns leg i badet er blot en af mange aktiviteter, der styrker tilknytningen til familien, og som kan få stor betydning for dine børn. Du bruger meget tid på at arbejde, købe ind, lave mad, gøre rent og mange andre ting i livet. Det er derfor nemt at glemme, at du også skal bruge kvalitetstid med dine børn. Det er her, babybadetid og børns leg i badet kan være en hjælp. Det er et tidspunkt, hvor du bliver tvunget til at sætte tempoet ned og fokusere fuldstændig på børnene. Den direkte hudkontakt, der finder sted under badet, booster deres udvikling og tilliden mellem dig og børnene. Det er også det perfekte tidspunkt til og mulighed for at drage omsorg for deres hud ved at bruge de rigtige produkter. 

Sådan kan Sanex hjælpe

Fordi badetid er en så vigtig del af forælder-barn-forholdet, bør du få mest muligt ud af situationen. Èn måde, du kan gøre det på, er at bruge de rette produkter, der passer på dit barns hud. Prøv Sanex Dermo Kids Bodywash & Foam Bath, der er velegnet til børn på tre år og opefter. Det er en 2 i 1-kropssæbe og -skumbad, der er specielt udviklet til at beskytte børns sarte hud. Produktet renser og beskytter, samtidig med at det tager højde for barnets hud og efterlader den ren, sund og blød. Du kunne også bruge Sanex Zero% Head to Toe Wash, som er godkendt af børnelæger og fri for duftstoffer, sulfater, farvestoffer og sæbe. Produktet passer også på de smås sarte hud og holder den ren og sund hver dag.

Nyd badetiden, og vær med til at booste forælder-barn-forholdet.

DEL DENNE ARTIKEL