OM HUD

Sådan boostes dit immunforsvar gennem hudkontakt med dem, du holder af

Fra det øjeblik, vi bliver født, har vi brug for fysisk berøring. Det starter med hudkontakten med vores mødre eller fædre. Uanset hvor gamle vi er, har vi brug for og elsker fysisk kontakt med andre. Bare tænk på det store kram, der får dig til at føle dig bedre tilpas, når du er trist, en kærlig omfavnelse af din partner eller en god ven, der lægger armen rundt om din skulder. Udover, at du får det bedre, har berøring også mange andre fordele, og det kan endda booste dit immunforsvar. Fortsæt med at læse, og find ud af, hvordan det fungerer.

Sådan boostes dit immunforsvar gennem hudkontakt med dem, du holder af

Hudkontakt giver et sundt immunforsvar

Uanset om du holder i hånd, får rygmassage eller et kram, vil du kunne mærke fordelene ved hudkontakt. Studier har vist, at når du føler dig stresset og så får en positiv fysisk berøring fra en anden, bliver hjerterytmen langsommere, blodtrykket falder, og stresshormonerne reduceres. Derudover stiger niveauet af oxytocin, også kaldet 'kærlighedshormonet, der får os til at slappe af'. Fordi hudkontakt har en afstressende virkning, viser forskning, at det kan styrke immunforsvaret. Det skyldes det faktum, at når du er under stort pres, producerer kroppen kortisol, som påvirker immunforsvaret negativt.

Boost immunforsvaret hos nyfødte

De gavnlige bakterier på huden og i tarmsystemet udgør en del af et sundt immunforsvar. De er med til at stoppe skadelige bakterier, så de ikke sætter sig fast på huden eller vokser i kroppen. Når børn kommer til verden, har de ikke disse gavnlige bakterier. Derfor er hudkontakt så vigtigt for nyfødte. Når nyfødte og små børn oplever direkte hudkontakt overføres de gode bakterier til dem fra deres mor, og de små beskyttes på den måde mod visse typer af infektioner. Nybagte mødre bør opretholde direkte hudkontakt så længe som muligt efter fødslen. 


Gør det bedste for din hud, så fysisk kontakt bliver en så stor fornøjelse som muligt. 

                                 ”

 

Sådan kan Sanex' hudplejeprodukter fremme fysisk berøring

Fordi hudkontakt er så vigtigt, og fordi det kan booste immunforsvaret, vil du sikkert gerne have en blød, smidig hud, som er dejlig at røre ved. Sanex har en række produkter, som kan hjælpe dig med det. Du kunne for eksempel prøve Sanex Dermo Moisturising Shower Gel, som er velegnet til normal til tør hud. Den plejende formular er med til at hydrere, beskytte og genopbygge hudens barriere, samtidig med at den tager højde for hudens pH-værdi. Du kunne måske også prøve Sanex Zero% Shower Gel til normal hud. Den er blevet dermatologisk testet og udviklet med omhyggeligt udvalgte ingredienser. Den indeholder ikke sulfater, sæbe eller farvestoffer fro at reducere risikoen for hudirritation.

DEL DENNE ARTIKEL

RÅD FRA EKSPERTER

RÅD FRA EKSPERTER

Dr Zac Handler

Undgå fysiske eksfoliatorer, da de kan øge talgproduktionen.