HUDTYPE

Atopisk tendens hud

Hud med atopisk tendens (eller eksem) kan påvirke os på forskellige tidspunkter i livet. Det er en almindelig lidelse, som hverken smitter eller er irreversibel, og som kan være genetisk eller forårsaget af miljø eller ændringer i hudens naturlige barriere.

Symptomerne er blandt andet rødme, kløen og tørhed på kroppen og i ansigtet. Atopisk hud kan også blusse op, hvis du kommer i kontakt med støv, dyrehår og visse tekstiler såsom uld og kunststoffer.

Pleje af atopisk hud med produkter, som er dermatologisk testede og lindrer irritation, fungerer ved at reparere hudbarrieren og skånsomt nære huden hver dag. Pas ekstra godt på huden ved lav luftfugtighed eller i meget koldt vejr, og når du bruger irritationsfremkaldende midler såsom sæber, parfumer, duftstoffer og rengøringsmidler.

Fakta om atopisk tendens hud

FAKTA 1

Hud med atopisk tendens eller eksem er en tilstand, ikke en hudtype. Det kan skyldes mange ting såsom genetik, lavt immunforsvar og miljømæssige faktorer som allergi.

FAKTA 2

Denne tilstand påvirker omkring 15-20 % af alle børn og 1-3 % af alle voksne i verden.

FAKTA 3

Tilstanden skyldes en svag hudbarrierefunktion, som medfører, at huden ikke kan optage lipider og holde på fugt, hvilket gør huden tør og følsom.

FAKTA 4

Stress og mangel på søvn kan også føre til opblussen af eksem.

Din rutine

Første trin

Atopisk dermatitis bør behandles med blødgørende cremer, der er udviklet til at lindre betændelse og kløen.

Andet trin

I alvorlige tilfælde kan din læge udskrive en steoridcreme, men helt overordnet er det bedst at undgå produkter uden duft og aggressive ingredienser.

Tredje trin

Tilstanden kan forværres af koldt vejr og varmt vand. Undgå derfor lange, varme brusebade, og sørg for at tilføre huden fugt og behandle den regelmæssigt. Hvis du altid har en creme på dig, er du på forkant af problemet, også når du ikke er hjemme.