HUDTYPE

Tør hud

Tør hud mangler fugt, er mat og har tilbøjelighed til rynker, hudlidelser og allergiske reaktioner. Hudens komponenter såsom lipider og proteiner former en barriere, som holder på fugten, og hvis de bliver beskadiget, forsvinder fugten, og huden bliver dehydreret.

Din hud har behov for ekstra fugt som hjælp til at styrke og genopbygge dens barriere. Brug hydrerende, mikrobiom-venlige produkter, der nænsomt renser og plejer huden ved at holde på hudens naturlige fugt samtidig med, at dens forsvar boostes.

Pas ekstra godt på tør hud i varmt, koldt eller blæsende vejr, så den ikke bliver sprukken eller irriteret.

Fakta om tør hud

FAKTA 1

Selvom det er mest oplagt om vinteren/i de kolde måneder, kan tør hud påvirke dig hele året.

FAKTA 2

Tørhed er et problem, der skyldes miljøet såsom sol, forurening og luftfugtighed – og nogle gange er det genetisk.

FAKTA 3

Tør hud er ikke det samme som dehydreret hud. Dehydreret hud betyder, at kroppen mangler væske, mens tør hud er en hudtype.

FAKTA 4

Den bedste måde at få bugt med tør hud på er at have en fast rutine og tilføre fugt året rundt. Selvom det altid hjælper at drikke vand, er det vigtigt, at dem, der lider af tør hud, bruger produkter, som er beregnet til denne hudtype.

Din rutine

Første trin

I takt med årstidernes skiften er det vigtigt, at du opdaterer dine rutiner, så de passer til miljøet. Hvis du bruger vandbaserede cremer om sommeren og oliebaserede, federe cremer om vinteren, er det med til at beskytte huden.

Andet trin

Drik otte glas vand hver dag. Det hjælper med at hydrere din hud på en naturlig måde. Samtidig er det med til at udskille affaldsstoffer, holde huden smidig, opretholde dens pH-balance og give en mere ensartet kulør..

Tredje trin

Brug milde produkter uden sæbe, og undgå lange varme bade. Prøv mikrobiom-venlige produkter, der ikke fjerner hudens naturlige barriere. Det vil booste hudens forsvar og holde på den naturlige fugt, så huden bliver mere spændstig og hydreret. Det kan også hjælpe at gå med tøj, der er fremstillet af naturfibre såsom bomuld og silke, og at undgå polyester, nylon og andre syntetiske materialer. Det er med til at forhindre irritation og kløen og giver huden mulighed for at ånde.