HUDTYPE

Følsom hud

Følsom hud reagerer kraftigt på udefrakommende faktorer og allergifremkaldende stoffer, og disse reaktioner komme til udtryk som irritation, rødme og udslæt. Ved følsom hud har de yderste lag en tendens til en svækket barrierefunktion, som nemt kan blive beskadiget.

Der er mange årsager til følsom hud: Vejret, kosten, forurening og stress kan spille en rolle, og det samme gælder reaktioner på visse hudpleje- og kosmetikprodukter. Beskyt følsom hud ved at vælge produkter, som er blevet dermatologisk testet og udviklet specielt til din hudtype. Vælg pH-venlige hudplejeprodukter, som indeholder færre ingredienser, der er hypoallergene og fri for farvestoffer og duftstoffer.

Fakta om følsom hud

FAKTA 1

Følsom hud kan påvirke alle områder af kroppen, selvom det normalt ses omkring albuer, hænder, knæ og kinder.

FAKTA 2

Følsom hud er et almindeligt udtryk og ikke en videnskabelig term. Lider du af følsom eller atopisk hud, er det derfor vigtigt at søge hjælp hos en dermatolog for at finde ud af, hvad der forårsager lidelsen samt hvilke livsstils- eller kostændringer, der kan forbedre den.

FAKTA 3

Lidelser i forbindelse med tør hud kan skyldes immunsystemet, der løber løbsk på grund af en mulig trussel. Det er ofte tilfældet ved hudlidelser som eksem og psoriasis.

FAKTA 4

Når huden begynder at blive følsom, er det tegn på en svækket barriere – enten på grund af udefrakommende faktorer såsom klima eller forurening eller indefrakommende ændringer såsom stress eller træthed. Du kan altid mærke det, før du kan se det.

Din rutine

Første trin

Selvom du ikke kan kontrollere alle indefra- og udefrakommende faktorer, der er årsag til følsom hud, så kan du kontrollere de produkter, du kommer på huden. Du kan styrke din huds naturlige beskyttende barriere ved at bruge mikrobiom-venlige produkter, der booster hudens naturlige forsvar og holder på hudens naturlige fugt.

Andet trin

Brug produkter, der indeholder et minimum af ingredienser, og som er specielt sammensat til følsom hud. Det omfatter også de produkter, du bruger til bruse- og karbad. Vær opmærksom på, at mange skumbadsprodukter og badekugler kan irritere huden. Vær særlig opmærksom, når du køber rengøringsmidler og vaskemidler, da nogle af disse produkter kan forårsage irritation og udløse hudlidelser og endda allergier.

Tredje trin

Følsom hud under armene kan afhjælpes ved at bruge en speciel deodorant og undgå aerosolspray. Hvis du har følsom hud på hænderne, skal du bære handsker, når du vasker op eller gør rent, da varmt vand og skrappe kemikalier irriterer huden yderligere.