HUDTYPE

Meget tør hud

Meget tør hud mangler fugt, er mat og har tilbøjelighed til rynker, hudlidelser og allergiske reaktioner. Hudens komponenter såsom lipider og proteiner former en barriere, som holder på fugten, og hvis de bliver beskadiget, forsvinder fugten, og huden bliver dehydreret.

Din hud har behov for ekstra fugt som hjælp til at styrke og genopbygge dens barriere. Gå efter mikrobiome-venlige produkter, der styrker det beskyttende lag af bakterier, der lever på huden og er med til at booste det naturlige forsvar. Det gør, at huden føles mere spændstig og holder på den naturlige fugt, så den forbliver hydreret og afbalanceret.

Pas ekstra godt på tør hud i varmt, koldt eller blæsende vejr, så den ikke bliver sprukken eller irriteret.

Fakta om meget tør hud

FAKTA 1

De fleste mennesker lider af meget tør hud på et eller andet tidspunkt i løbet af året. De fleste er opmærksomme på tør hud, især på knæ, albuer og knoer.

FAKTA 2

Symptomer på meget tør hud kan blandt andet være: kløende, sprukken, skællende hud og hud, der skaller af. I alvorlige tilfælde kan huden blive så tør, at det bløder, når den revner.

FAKTA 3

Meget tør hud kan skyldes mange ting, som for det meste er miljømæssige eller situationsbestemte forhold og ikke genetiske. Det er for eksempel sol, ekstrem kold vind og forurening. Situationsbestemte faktorer kan være manuelt arbejde og arbejde med skrappe kemikalier eller sæber, som kan føre til ekstrem tørhed på hænderne.

FAKTA 4

Det er altid vigtigt at drikke vand, men hvis du lider af meget tør hud, skal du drikke mindst otte glas vand hver dag. Det øger elasticiteten, giver en bedre blodcirkulation og bekæmper aldringstegn.

Din rutine

Første trin

Den bedste måde at behandle tør hud på er ved at tilføre fugt regelmæssigt. Tag en fugtgivende creme med dig, når du er ude, så du kan tilføre det beskadigede område creme i løbet af dagen.

Andet trin

Brug fugtgivende sæber. Undgå kemikalier eller produkter, der udtørrer huden endnu mere. Skrubbecremer og eksfolierende cremer må ikke bruges på beskadiget hud, da det vil føre til øget irritation. Hvis din hud er ekstremt tør, så prøv kun at tage brusebad hver anden dag, da varmt vand kan udtørre huden endnu mere. Dup huden tør med et håndklæde i stedet for at gnide.

Tredje trin

Tag blødt tøj på, så de påvirkede områder på huden ikke bliver irriterede. Bomuld og silke er naturlige fibre, der tillader huden at ånde. Undgå syntetiske stoffer og grove materialer.