DINE RESULTATER

Hey Du har sandsynligvis følsom hud eller hud med atopisk tendens

Ved følsom hud har de yderste lag en tendens til en svækket barrierefunktion, som nemt kan blive beskadiget. Symptomer på atopisk hud kan være rødme, kløen og tørhed på kroppen og i ansigtet. Huden kan også blusse op, hvis du kommer i kontakt med støv, dyrehår og visse tekstiler såsom uld og kunststoffer.

Der er mange årsager til følsom hud: Vejret, kosten, forurening og stress kan spille en rolle, og det samme gælder reaktioner på visse hudpleje- og kosmetikprodukter. Beskyt følsom hud med produkter, som er dermatologisk testede og lindrer irritation, reparerer hudbarrieren og blidt nærer huden hver dag. Atopisk hud er en almindelig lidelse, som hverken smitter eller er irreversibel. Lidelsen kan være genetisk eller forårsaget af miljø eller ændringer i hudens naturlige barriere. Pas derfor ekstra godt på huden ved lav luftfugtighed eller i meget koldt vejr, og når du bruger irritationsfremkaldende midler såsom sæber, parfumer, duftstoffer og rengøringsmidler.

Jeg bor i byen

Følsom hud kan reagere voldsomt på dårlig luftkvalitet, UV-stråler, påvirkninger og andre faktorer fra et liv i byen. Det samme gælder atopisk hud med akne. Det er vigtigt at rense huden grundigt og tilføre fugt for at booste dens selvforsvar. Derudover skal du bruge solcreme. Ved atopisk hud med akne skal du bruge produkter, der har et højt indhold af blødgørende ingredienser, der beroliger og plejer huden.

Jeg opholder mig ofte i rum med centralvarme eller aircondition

Centralvarme kan dehydrere og irritere følsom hud og forværre symptomer på atopisk hud. Omhyggelig tilførsel af fugt med skræddersyede og dermatologisk testede produkter kan være med til at reducere og lindre skællende, kløende hud og dermed optimere hudens naturlige barrierefunktion.

Jeg ryger jævnligt

Rygning er især skadeligt for følsom og atopisk hud med akne, da det kan kædes sammen med akne og psoriasis. Det fjerner ilt fra huden og fremprovokerer tidlig ældning, rynker og hyperpigmentering, øger følsomheden over for UV-stråler og forstyrrer fugtbalancen.

Jeg drikker mindre end otte glas vand om dagen

Det er afgørende for din generelle sundhed og især for hydrering af huden at drikke vand. Vi anbefaler at drikke tilstrækkeligt med vand hver dag for at holde din hud sund indefra.

Jeg har makeup på hver dag

Rens og fugt følsom eller atopisk hud omhyggeligt og grundigt. Hold dig fra eksfoliering og produkter, der indeholder allergifremkaldende stoffer, perfume og alkohol, og undgå renseservietter og varmt vand, når du vasker og renser ansigtet.

Fakta om følsom til hud med atopisk tendens

FAKTA 1

Atopisk eksem kan påvirke alle områder af kroppen, selvom det normalt blusser op omkring albuer, hænder, knæ og kinder (især hos børn).

FAKTA 2

Personer, der lider af en eller anden form for følsom eller atopisk hud kan sagtens have perioder, hvor de ikke har symptomer. Det er dog vigtigt at søge hjælp hos en dermatolog, når symptomerne bliver mere udtalte, for at finde ud af, hvad der kan gøres.

FAKTA 3

Lidelser i forbindelse med tør og atopisk hud kan skyldes immunsystemet, der løber løbsk på grund af en mulig trussel. Det er ofte tilfældet ved hudlidelser som eksem og psoriasis.

FAKTA 4

Når huden begynder at blive følsom, er det tegn på en svækket barriere – enten på grund af udefrakommende faktorer såsom klima eller forurening eller indefrakommende ændringer såsom stress eller træthed. Du kan altid mærke det, før du kan se det.

Din rutine

Første trin

Selvom du ikke kan kontrollere alle indefra- og udefrakommende faktorer, der er årsag til følsom hud, så kan du kontrollere de produkter, du kommer på huden. Du kan styrke din huds naturlige beskyttende barriere ved at bruge mikrobiom-venlige produkter, der booster hudens naturlige forsvar og holder på hudens naturlige fugt.

Andet trin

Brug produkter, der indeholder et minimum af ingredienser, og som er specielt udviklet til følsom hud eller hud med atopisk tendens. Det omfatter også de produkter, du bruger til bruse- og karbad. Vær opmærksom på, at mange skumbadsprodukter og badekugler kan irritere huden. Vær særlig opmærksom, når du køber rengøringsmidler og vaskemidler, da nogle af disse produkter kan forårsage irritation og udløse hudlidelser og endda allergier.

Tredje trin

Følsom hud under armene kan afhjælpes ved at bruge en speciel deodorant og undgå aerosolspray. Hvis du har følsom hud på hænderne, skal du bære handsker, når du vasker op eller gør rent, da varmt vand og skrappe kemikalier irriterer huden yderligere.