Sund hud

Hudplejetips: Sådan tager du brusebad og får en god personlig hygiejne

Troede du, at alle bruseprodukter var ens? Så må du tro om igen. Fra den ideelle vandtemperatur og de produkter, du bruger, når du vasker dig, til de vaner, du skal undgå – find ud af, hvordan du optimerer din daglige baderutine, så du kan få en strålende hud.

Hvorfor er det så vigtigt at vaske sig?

At holde huden ren og sund er ikke kun vigtigt for dit helbred generelt, det er også vigtigt for dit velbefindende. Du føler dig mere selvsikker og ser mere positivt på dagen, der ligger foran dig. Regelmæssig vask af hænder med antibakteriel håndsæbe er også vigtigt for at bekæmpe og mindske spredningen af ubehagelige former for bakterier og vira såsom influenza. Et brusebad skaffer også huden af med hudfedt og forurening, der kan føre til tilstopning af porer, forårsage udbrud og give mat hud, og det får dig til at dufte godt, når sved og anden kropslugt fjernes. 

Sådan tager du brusebad korrekt

Følg disse enkle trin, og træd ud af brusebadet med blød, glat og strålende hud ...

Tjek temperaturen på vandet

Lad vandet løbe et øjeblik, inden du træder ind i brusenichen, så du sikrer dig, at vandet har den rette temperatur. Vandet skal ikke være for varmt, det vil sige lunkent, da meget varmt vand udtørrer huden og efterlader den rød og grov. 

Undgå baderemedier, hvor der kan sætte sig bakterier

Hvis du synes, det er rart at bruge en loofah (frottersvamp) eller badesvamp, skal du måske skaffe dig af med den hurtigst muligt. Sådanne baderemedier er et godt sted for bakterie-, mug- og gærvækst, som kan overføres til huden. Undgå helt at bruge dem eller skift dem ud med jævne mellemrum (mindst en gang om måneden). 

Vask ansigtet over håndvasken

Mange hudlæger anbefaler, at man vasker ansigtet efter brusebadet. Hvorfor? Det kan være en fordel at bruge vand med en anden temperatur. Arbejd først et renseprodukt ind i huden med varmt vand – det åbner porerne og får produktet til at trænge ind i huden. Når renseproduktet er arbejdet ind i huden, skal det fjernes med koldt vand for at lukke porerne og forhindre bakterier i at trænge ind i huden. 

Eksfoliér forsigtigt en eller to gange om ugen

En mild eksfoliering fjerner døde hudceller fra det øverste hudlag og giver plads til den nye hud nedenunder. Det får huden til at føles mere blød og se mere strålende ud. Du kan gøre det under bruseren med en mild eksfolierende shower gel eller skrubbecreme. Hvis du også godt kan lide at bruge en eksfolieringshandske, skal du skrubbe forsigtigt, da huden ellers kan blive irriteret, og det kan fjerne æteriske olier. En eller to gange om ugen er tilstrækkeligt og vil efterlade din hud fugtet og strålende.

Daglig påføring af fugtighedscreme kan holde din hud glat og fugtet året rundt.

Dr Zac Handler

Hudplejetips: Råd om tør og fedtet hud og hud med tendens til eksem

Det skal du bruge til at vaske dig med

For at holde din hud i topform skal du vælge en shower cream, gel eller sæbe, som passer til din hudtype. Sanex Dermo Sensitive Skin Shower Gel er allergivenlig og specielt udviklet til sart hud, og den kan derfor bruges af hele familien. Hvis din hud er til den mere tørre side, så prøv Sanex Dermo Moisturising Shower Gel for at bevare huden fugtet, eller prøv Sanex Dermo Micellar Revitalizing Shower Gel for at fjerne olier og urenheder fra kombineret hud. Alle Sanex shower gel- og cream-produkter respekterer hudens naturlige pH-værdi og er med til at beskytte den naturlige hudbarrierer.

DEL DENNE ARTIKEL

RÅD FRA EKSPERTER

RÅD FRA EKSPERTER

Dr Zac Handler

Daglig påføring af fugtighedscreme kan holde din hud glat og fugtet året rundt.