Sund hud har brug for daglig pleje

Hold din hud ren

Hud skal være ren for at fungere ordentligt. Den skal være fri for støv, snavs, sved, døde celler og andet snavs, der kan forhindre den i at ånde. Især i byer kan forurenet luft blokere porerne, mens røg eller luftbårne partikler kan mætte din huds afgiftningsssystem. For hyppig vask med for harske sæber kan imidlertid også gøre den tør eller irriteret. Parfumerede produkter kan også forårsage allergiske reaktioner og irritation. Vælg altid vaskeprodukter, der passer til din hudtytpe og er sammensat til at beskytte, fugte og afbalancere din hud.

Hold din hud fugtig

Sund hud er velfugtet hud. Din hud har sine egne naturligt fugtgivende komponenter og dens struktur forebygger vands fordampning. Airconditionanlæg eller tørt klima kan dehydrere din hud. Uanset miljø kan du hjælpe ved regelmæssigt at fugte huden med produkter, der fremmer din huds naturlige hydrering.

Hold huden fra elementerne

Beskyttelse af din hud mod miljøfaktorer vil hjælpe med at forebygge skader og dehydrering. Du kan beskytte din hud mod elementerne ved at bruge læbebalsam, når du står på ski, eller ved at pakke dig ind i koldt vejr. Om sommeren kan solens ultraviolette stråler forårsage dehydrering, forbrænding, rynker, pigmentering, produktion af frie radikaler og sågar DNA-skader. Så husk at bruge solbeskyttelse og solhat.

Hold din hud sund

Din hud afspejler din krops generelle sundhed. En sund livsstil er derfor en stor del af det at holde huden sund. Det vil sige regelmæssig motion for at fremme kredsløbet og øge optaget af ilt og næringsstoffer; en afbalanceret kost, der er rig på næringsstoffer som A-vitamin og omega-6 fedtsyrer; og at drikke masser af vand. Det vil også sige at undgå dårlige vaner som rygning og overdrevent alkoholforbrug såvel som at få nok søvn og så vidt muligt begrænse stress.

Hold din hud fra triggere

Hvis du har følsom hud, kan du have bestemte triggere, der udløser reaktioner. Det kunne være uld eller syntetiske tekstiler eller relateret til kosten, såsom bestemte typer fødevarer. Produkter kan også udløse hudreaktioner. Direkte kontakt med irritanter og kemikalier i sæber, rengøringsmidler, kosmetik og farver kan forårsage kontakteksem og andre lidelser. Så når du én gang har opdaget, hvad der er dine triggere, så kan du også søge at undgå dem.

Konsultér din læge

Hvis din følsomme hud har indflydelse på dit velbefindende, skal du søge råd hos din hudlæge.